Dauwdansen

Dauwdansen in Onnen
Dansend beginnen maakt de hele dag anders. Volgende maand is er de kans om dat te proberen, op het Quick Start ochtenddansfeest in Onnen.

Na de maandelijkse dansavond komt Janneke Geurts uit Onnen zo barstensvol energie thuis dat inslapen lastig is. "De kracht en werking van muziek fascineren me steeds weer”, zegt ze. "Het helpt op moeilijke momenten. Muziek geeft troost en energie.” Zingen vormt een rode draad in haar leven. Een paar jaar geleden begon ze met zingen voor terminale patiënten. Inmiddels zing ze wekelijks voor dementerende bewoners van Westerholm Zorgcentrum. Maandelijks organiseert ze een dansfeest in de Tiehof in Onnen. "Dat idee ontstond tijdens een nieuwjaarsreceptie. Het is zo simpel. Er is een goede dansvloer, de zaalhuur is laag en muziek is zo geregeld. Nu kan iedereen die dat wil op de eerste woensdagavond van de maand dansen.”

In Amerika, Amsterdam en Onnen
In NRC las ze een artikel over een early morning Dance Event in Amsterdam. Een concept, overgewaaid uit Amerika. "Iemand beschreef hoe ze zich de hele dag anders voelde na een dansfeest  in de vroege ochtend”, vertelt Janneke. "Ze was energieker, socialer en geconcentreerder.” Wat in Amerika en Amsterdam kan, kan ook in Onnen, vond Janneke. Ze maakte een flyer, ging op zoek naar sponsors en regelde een dj en een zaal. Nu nodigt ze iedereen uit om te komen dansen. 

Ontbijt
"De dj is Judith van Esch en de muziek varieert van Salsa, Michael Jackson, disco tot alles waarop je lekker kunt dansen. Tussendoor kun je in de barruimte gezellig en gezond ontbijten, met muesli, biologische yoghurt en vers fruit.” Of het, zoals in Amsterdam, meteen is uitverkocht, weet ze natuurlijk niet. "Voordat ik besluit zoiets te organiseren, vraag ik mezelf wat het ergste is dat er kan gebeuren”, zegt ze lachend. "Die vraag kan iedereen zichzelf stellen. Wat is het ergste dat je kan overkomen door je dag dansend te beginnen?” (GB)
Quick Start is op 15 november tussen 06.30-09.30 uur, Bakkerweg 4, Onnen. Het kost € 12,50 en aanmelden kan via info@detiehof.nl (niet verplicht).

(Gepubliceerd in Haren dé Krant)

Gonneke Bonting| gonneke@gonnekebonting.nl |0651462002