Het leven vieren met bloemen

Actueel
Het leven vieren met bloemen
‘Vieren brengt meer troost dan gedenken alleen.’ Vanuit die gedachte ontstond de kruising tussen een urn en een vaas. Resultaat van een bijzondere samenwerking.

Urnenleverancier Den Hollandsche Gedenktekens ging een samenwerking aan met Return to Sender, de organisatie van Katja Schuurman die tot doel heeft om de allerarmste vrouwen op de wereld op een duurzame en eerlijke manier in contact te brengen met de Westerse markt. Samen komen ze met een nieuw product, de BLOOM Urn. Martijn van der Veen van Den Hollandsche: "Beiden kregen we steeds meer vraag naar urnen die op een goede manier zijn gemaakt. Dus duurzaam en zonder kinderarbeid of uitbuiting. Den Hollandsche ontwikkelt bovendien al veel langer urnen die niet meteen herkenbaar zijn als urn. We streven naar een positieve uitstraling van de producten. En Return to Sender werkt al jaren samen met vrouwen in Thailand die daar met de hand de prachtigste vazen maken. We bundelden onze expertise.” Het resultaat, de BLOOM Urn, oogt als een vaas en herbergt op een geraffineerde manier de as van een overledene.

Vrouwen
"Wij geloven dat positiviteit en mooie herinneringen meer troost bieden dan uitingen waarbij de nadruk ligt op het gemis. Bloemen hebben die uitstraling”, aldus Van der Veen. "Die visie sluit aan bij de ervaringen vanuit Return to Sender. In de Thaise en ook in veel andere culturen is het gebruikelijk het leven van de overledene te vieren, iets wat je trouwens in Nederland ook steeds vaker ziet.” De eerste reacties van uitvaartondernemers en crematoria noemt hij positief. "Vooral veel vrouwelijke uitvaartleiders en crematoriummedewerkers reageren enthousiast op de BLOOM Urn.”  

 [Gepubliceerd in Vakblad Uitvaart]

Gonneke Bonting| gonneke@gonnekebonting.nl |0651462002