Over hun werk

Begin > Artikelen en verhalen > Over hun werk
Werk
Schrijven over mensen is ook schrijven over hun werk. 

Een onbevangen meisje en een wantrouwige meeuw
Kiki’s wonderlijke wereldreis is het nieuwste boek van fotograaf Ton Koene. Ton woont met zijn gezin op een boot in Amsterdam en haalde zijn inspiratie voor de reis van Kiki met haar vlot uit zijn eigen omgeving.
Lees verder...

Winnende duurzame kist in productie
Na het uitschrijven van een ontwerpwedstrijd door DGU de groene uitvaartkist komt er een nieuw type kist op de markt: de Cocon. De kist valt op door de ronde vormen. En er hoort een bakfiets bij. 
Lees verder...

Originele manieren om elkaar weer eens te spreken
Om de kwaliteit verder op te voeren en in te spelen op de internationalisering deden de organisatoren van de Uitvaart Vakbeurs en VTU Vakdag een paar dingen anders dan voorgaande jaren. Gratis toegangsbewijzen waren er dit jaar niet, de opzet was ruim en overzichtelijk en er was een aantal buitenlandse standhouders.
Lees verder...

‘Zeehonden vangen was zijn werk’
Soms schuilt achter een onopvallend graf een opvallend tijdsbeeld. Zoals bij de graven van de robbenjagers op de begraafplaats bij het kerkje in Westernieland.
Lees verder...

Syrisch lekkers uit Haren
De Syriërs Yamen en Abdul startten een cateringbedrijf en brengen binnenkort vanuit Haren hun zelf bereide producten aan de man.
Lees verder...

Klokkenluiden om te eten, de koeien te melken en het land en God te eren
Friesland heeft veel begraafplaatsen met klokkenstoelen. Die van Loënga wordt nog dagelijks geluid.
Lees verder...

Zeldzame koeien in Haren bedreigd in hun voortbestaan
De verhoging van het waterpeil, de mestwet en falende instanties dreigen boerenbedrijf Woldring de das om te doen. Een heel mooi stukje Haren is een probleemdossier geworden.
Lees verder...

Luxe en kou aan het Meer van Lugano
Het lijken bijna huizen aan het water, maar ze drijven: de watervilla’s in Cattenbroekerplas in Woerden. Ze zijn gebouwd op een bijzondere, nieuwe: met casco’s van composiet.
Lees verder... 

Natuurlijk opbaren met zakjes op de buik van de overledene
BIO SAC 200 is een nieuwe opbaringsmethode, naast het gebruik van een koelplaat en thanatopraxie. De reacties op het nieuwe middel lopen uiteen.
Lees verder... 

Wie zich wil scholen, heeft keus genoeg
Een leven lang leren, die slogan past goed in deze tijd, waarin veranderingen elkaar snel opvolgen. Een surftochtje langs verschillende websites levert dan ook veel keuzemogelijkheden op.
Lees verder... 

De gemeenteraad verandert, het fietsbeleid blijft
Zwolle gaat voor de fiets. Al veertig jaar. En dat werpt vruchten af.
Lees verder... 

‘Een verzekeraar heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid’
Verzekeraar Interpolis investeert in projecten die de verkeersveiligheid moeten vergroten. Ze beginnen daar waar de meeste ongelukken gebeuren. Is een project succesvol, dan mag heel Nederland meeprofiteren.
Lees meer... 

Meldpunt Veilig Verkeer: databank van verkeersveiligheidsgevoel
Net als VVN zijn ook gemeenten bezig met verkeersveiligheid. Het grote verschil tussen beide is dat er voor VVN niet eerst een ongeluk hoeft gebeuren om een verkeerssituatie aan te pakken. Dat verkeersdeelnemers zich onveilig voelen, is al een goede reden om in actie te komen. Daarbij helpt het Meldpunt Veilig Verkeer.
Lees verder...

Handleesauto op de vrijdagmarkt
Sinds kort rijdt er een handleesauto door de provincie. Eigenares Janet Postema bezocht met de auto de markt in Haren. Voor een euro viel er al iets te halen. Toch blijken vooroordelen en angsten groter dan dat voordeel.
Lees verder...

‘Ik voelde dat ik dat werk ook zou willen doen’ 
Suzanne Zijlstra (42) gaf haar loopbaan een andere wending. Vanuit haar flat in een rustige Harense straat plant ze uitvaarten. Plannen, want ‘uitvaartplanner’ vindt ze een beter woord dan ‘uitvaartbegeleider’. 

Een duikploeg onder de ark
Dat een woonark niet waterpas ligt, los je op door met meubels te schuiven, bergen stoeptegels aan te dragen of door trimblokken te plaatsen. Ron Leppens van duikbedrijf Maksor doet dat laatste. "Simpel en doeltreffend als een paperclip.”
Lees verder...

Walter Benecke van Benecke Woonbotenservice over baggeren
Een woonboot vraagt om voldoende diepgang. Baggeraar Walter Benecke vertelt waarop je moet letten als je een woonark laat bouwen of wanneer je ligplaats ondieper wordt.   
Lees verder...

Uitvaart Vakbeurs kijkt over de grens
De Uitvaart Vakbeurs in Gorinchem is een begrip. De voorbereidingen zijn in volle gang. Naar verwachting zijn er bij deze editie meer kleine en meer buitenlandse exposanten.
Lees verder...

Hoe gebruik je moderne communicatiemiddelen in het contact met nabestaanden?
Mail, whatsapp, sms, facetime, Skype, twitter. Er zijn manieren genoeg om digitaal te communiceren. Dat blijkt praktisch, zolang persoonlijk contact maar voorop staat.
Lees verder...

Gonneke Bonting| gonneke@gonnekebonting.nl |0651462002