Over mensen

Begin > Artikelen en verhalen > Over mensen
Doodgewoon. Of niet
Lezen over mensen is leuk. Omdat ze iets bijzonders doen of gedaan hebben. Of juist iets dat niet bijzonder is. In een interview vertellen ze de mooiste dingen. Mijn sterke kant is de juiste informatie naar boven te halen en er een mooi verhaal van te maken.

Vera Carasso over fietsen langs het IJ, zeeziek zijn & zeilbootdromen
Lees verder...

‘Kom liggen in een kist in de winkelstraat’
Om de wilsbeschikking te promoten, zette uitvaartondernemer Karen Paternotte een uitvaartkist in een Zoetermeerse winkelstraat en nodigde voorbijgangers uit erin te gaan liggen. Een gebeurtenis die voor herhaling vatbaar is.
Lees verder...

Aan de stekker of niet
Duurzaamheid is een actueel thema, ook in de branche. Zo kondigde uitvaartreus Dela onlangs aan over te stappen op elektrische rouwwagens. Straver Mobility in Gouda kiest op dit moment voor andere alternatieven, zoals groen gas en hybride auto’s.
Lees verder...

Zoon overlevende onderzoekt oorlogsgeschiedenis van zijn vader
De begraafplaats in Kropswolde werd regionaal tv-nieuws toen de zoon van een in de Tweede Wereldoorlog neergestorte militair wilde weten wat zijn vader was overkomen. Hij ging op onderzoek uit.
Lees verder...

Suzanna Markusse over palen omvaren, veerponten & verenigingen
Lees verder...

Harm Elgersma over rijgedrag, regels & rechtvaardigheidsgevoel
Lees verder...

Caroline Docters van Leeuwen over haar varend atelier, varend Tilburg & verlegenheid
Lees verder... 

‘Wie het best zeilt, wint’
Door zijn passies wedstrijdzeilen en technologie te combineren, verwezenlijkte Harenaar Victor Vos zijn droom: de Bucket. Een wedstrijdbootje waarin alle mogelijkheden van 2018 zijn toegepast. Het enige wat ontbreekt, is een heli op het achterdek.
Lees verder...

Skûtsjesilen: Reuzenspannend
De plek van het Skûtsjesilen lijkt me een soort centrum van de wereld. Een belangrijke plek. Toch...
Lees verder...

Vincent van Loon over drukte, drijfplastic & zijn duwbootje
Lees verder...

‘Heel erg genieten maar niet altijd gemakkelijk’
Jasna Joosten startte twee maanden geleden haar praktijk als stiefcoach en kindertherapeut in de Mellenhorst. Voor startende en vastgelopen samengestelde gezinnen en voor ouders en stiefouders die bewuster met hun rol willen omgaan.
Lees verder... 

‘Energiespreekuur maakt besparen gemakkelijker’
Harenaren kunnen elke maand in het Clockhuys terecht met hun energievragen. Voor wie in Oosterhaar woont, heeft het Energiespreekuur deze maand een wel heel voordelige tip.
Lees verder...

Met zijn tienen in een piepklein roefje
Het Veenkoloniaal museum in Veendam heeft een schip: de Familietrouw. Het zeilschip ziet er nog vrijwel net zo uit als toen het gebouwd werd. De enige modernisering lijkt de motor, die inmiddels ook als cultureel erfgoed beschouwd mag worden. En het deurtje van het roefje is aangepast, om zeer speciale redenen.
Lees verder...

Uitvaartverenigingen moeten nu in actie komen
Uit een onderzoek van de Federatie van Uitvaartverenigingen in Groningen blijkt dat de manier van communiceren en het financieel beheer van de verenigingen in die provincie een forse update nodig hebben.
Lees verder...

Max Noordhoek over zijn vogelkijkhut, het kasteelgevoel en kabbelend water
Lees verder...

Gonneke Bonting| gonneke@gonnekebonting.nl |0651462002