Ik


Eindelijk schrijven
Ik ben een journalistieke laatbloeier en heb de gebruikelijke volgorde van ‘eerst leren dan doen’ omgedraaid. Eerst ben ik bij een huis-aan-huisblad aan het werk gegaan, gewoon om het eens te proberen. Al heel snel kwam ik erachter hoe leuk het is om te schrijven en toen ik ook nog talent voor het werk bleek te hebben, ben ik naar de School voor Journalistiek in Utrecht gegaan. 
 
Daarna kwam van het een het ander. Behalve dat ik nog steeds voor huis-aan-huisbladen schrijf, heb ik inmiddels artikelen en rubrieken geschreven voor Vakblad Uitvaart, AanZet, Seasons, Esta, Female Factor, Terschelling Magazine, Thuiszorg Groningen, woningcorporatie Lefier in Groningen en Vlot, een landelijk huis-aan-huisblad voor wie op het water woont en nog veel meer. Gaandeweg ontdekte ik dat schrijven over mensen is waar ik helemaal voor ga. De reacties die ik erop krijg, bevestigen die voorkeur. Mensen herkennen zichzelf en anderen in wat ik over ze schrijf.
 
Verhalen
Behalve het schrijven van artikelen ben ik gek op verhalen schrijven. Verschillende kwamen inmiddels in bundels terecht en vorig jaar verscheen er een boek met allemaal ‘lezerijtjes’ van mijn hand.
 
Workshops
Ik schrijf óver mensen en vóór mensen. Waarom schrijf ik eigenlijk niet mét mensen, dacht ik op een regenachtige zondagmiddag. Dat was het begin van mijn waterworkshops. Schrijven met een schip als inspiratiebron. Inspirerend, vooral heel erg leuk en voor jong en oud.
Onlangs heb ik op verzoek een workshop bedacht voor bedrijven en organisaties. De deelnemers vonden het leuk en zeiden dat ze er veel aan hadden. Ik ben bang dat enthousiasme voor schrijven gewoon besmettelijk is. Zelfs als het voor je werk is.
Zo blijft van het een het ander komen.


Gonneke Bonting| gonneke@gonnekebonting.nl |0651462002