Artikelen|Rubrieken

Publicaties

Op zoek naar nabestaanden van de drenkelingen op Vredenhof
Tussen bos en duinen op Schiermonnikoog is een begraafplaats. Zoals op alle begraafplaatsen op de Wadden liggen er veel drenkelingen. Op Vredenhof zijn dat vooral verdronken militairen. 
Lees verder…

Petitie rouwverlof leidt tot actie in Tweede kamer
De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer voerde donderdag 25 november een rondetafelgesprek over rouwverlof. Een van de sprekers was Marrit van Exel, schrijfster van de Survivalgids voor weduwen en initiatiefneemster van een petitie over rouwverlof.
Lees verder…

‘Lijkwaden passen in deze tijd’
"Ruim twintig jaar geleden introduceerde mijn moeder de lijkwade in Nederland”, vertelt de eigenaar van Wikkelgoed, Robbe Wijnands. "Pas twee jaar voor haar overlijden begon het bedrijf goed te lopen. En nu breekt de wade echt door.” Zijn werkweek ziet er heel anders uit dan die van zijn moeder destijds.
Lees verder…

Het leven vieren met bloemen
‘Vieren brengt meer troost dan gedenken alleen.’ Vanuit die gedachte ontstond de kruising tussen een urn en een vaas. Resultaat van een bijzondere samenwerking.
Lees verder…

‘Geloof in je missie is belangrijk voor succes’
Uitvaart Internet Diensten van Antoine Fonville gaat over in andere handen. De internetpionier blikt met voldoening terug op een kwarteeuw in de branche. Ondanks de voorspelling dat het concept snel zou stranden omdat internet en uitvaart nu eenmaal niet samengaan.
Lees verder…

Grootschalig project moet recycling van plastics aanjagen
De beelden van plastic flessen en verpakkingsmaterialen die in de oceanen drijven, zullen niemand zijn ontgaan. Regelmatig verschijnen goedbedoelde initiatieven om de oceanen schoner te maken in het nieuws, maar de hoeveelheid plastic blijft groeien en de schadelijke gevolgen worden steeds duidelijker zichtbaar. Onlangs startte een grootschalig project om de recycling van dit afval te versnellen.
Lees verder…

Karin Baart over zeilmomenten, het Markermeer & het Muiderslot
Lees verder…

Gonneke Bonting over voorloopsters, varen & vluchtelingen
Lees verder…

Van Wervel tot Nok
Afgelopen winter, op 29 november 2019, ging het open om een meterslange rij nieuwsgierige bezoekers binnen te laten: Forum Groningen. ‘Een foeilelijk gebouw’, zegt de één. ‘Prachtige aanwinst voor de stad’, vindt een ander. Te groot, te duur of te nieuw. En: waar je je nooit verveelt, nieuwe dingen ontdekt of je altijd welkom voelt. De hoogste tijd om zelf maar eens te gaan kijken. Blad bestormde de roltrappen, keek op alle verdiepingen en vroeg medewerkers en bezoekers wat ze ervan vinden.
Lees verder…

Ondernemersbroedplaats met kruisbestuivingen
Soms kom je op een plek waar je niets verwacht. Een vergeten stukje industrieterrein in een nieuwbouwwijk. Het Werk in Groningen-stad zou zo’n plek kunnen zijn. Toch is het de moeite waard om er eens te gaan kijken. Een winkelstraatje met bijzondere bedrijven.
Lees verder…

Onbeperkt fietsen, ook met een beperking
Fietsen. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Als lichamelijke problemen een eind maken aan die vanzelfsprekendheid kun je denken in beperkingen en mogelijkheden. De oprichters van Stichting onbeperkt op de fiets deden dat laatste en willen nu ook de mogelijkheden voor anderen uitbreiden.
Lees verder…

Gonneke Bonting| gonneke@gonnekebonting.nl |0651462002